fbpx
Potrebni Sastojci:
  • Koleda rezanci, 500 g (svježi)
  • losos, 400 g (file, svježi)
  • češnjak, 2 režnja
  • pasirana rajčica, 300 ml
  • vino, 150 ml
  • kapare, 1 žlica
  • chili s morskom soli
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • papar (svježe mljeveni)
Upute po koracima:
  1. Losos očistimo od kože. File lososa narežemo na kockice i odstranimo kosti. U tavu iznad vatre ulijemo ulje i na njemu popržimo losos. Nakon dvije minute pržene kockice lososa stavimo na stranu.
  2. U posudu na vruće ulje protisnemo režnjeve češnjaka i odmah zatim ulijemo pasiranu rajčicu, suho bijelo vino, promiješamo. Umak posolimo i kuhamo na laganoj vatri. Nakon 7-8 minuta kuhanja u umak vratimo pečene kockice lososa, dodamo kapare, umak začinimo s malo chili-a s morskom soli te ostavimo umak da krčka na laganoj vatri.
  3. U posoljenu posudu stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju. Nakon 4-5 minute tjestenina je kuhana i umak je gotov. Kuhanu tjesteninu dobro ocijedimo i stavimo na tanjure, preko tjestenine rasporedimo umak s lososom. Sve zajedno začinimo po želji s malo chili-a.