fbpx
 
Kontaktirajte nas

+ 385 (0)98 707 821

Tjestenina s rajčicom, bosiljkom i mozzarellom

Potrebni Sastojci:
  • Koleda tjestenina, 500 g (bucatini)
  • pelati rajčice, 480 g (ocijeđene)
  • sir mozzarella, 100 g
  • luk, 1 glavica
  • bosiljak, 1 žličica (sušeni)
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • papar (svježe mljeveni)
Upute po koracima:
  1. U zagrijanu tavu ulijemo ulje i na njega dodamo očišćenu i nasjeckanu glavicu luka.Luk malo posolimo i pržimo dok ne omekša.
  2. U zagrijanu tavu ulijemo ulje i na njega dodamo očišćenu i nasjeckanu glavicu luka.Luk malo posolimo i pržimo dok ne omekša.
  3. Rajčicu malo zgnječimo i sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri 5-6 minuta. Za to vrijeme stavimo kuhati tjesteninu u vrelu posoljenu vodu po uputama na pakiranju.
  4. Preko procijeđene tjestenine dodamo umak od rajčice. Sve zajedno promiješamo i poslužimo u tanjure. Preko tjestenine stavimo na kockice narezan sir mozzarellu i ukrasimo s pokojim listićem svježeg bosiljka.